FAQ

FAQ.

Kan u niet vinden waar u naar op zoek bent?

Dankzij de elektrische ondersteuning fietst u zeer licht en comfortabel, zo geraakt men zelfs met tegenwind een helling op. U kan langere afstanden afleggen zonder vermoeid te raken, zo gaat u zich fitter voelen en krijgt u een betere conditie.

  • Milieubewust vervoersmiddel
  • Geen file onderweg naar het werk
  • Geen parkingproblemen en kosten
  • Gezondere levensstijl, een frisse geest en verbeterde conditie
  • Voordelige rentevoet bij een financiering
  • Voordelige aankoop via de werkgever

Jazeker, als particulier kan u een gedeeltelijke of volledige financiering aangaan. Hiervoor werken we samen met KBC. Op onze pagina ‘Financiering’ kan u een afbetaling simuleren en aanvragen. Zelfstandigen en vennootschappen kunnen via een bestelbon bij hun eigen bankinstelling een krediet aanvragen, of via onze pagina ‘Leasing’ alles over onze leasingformules te weten komen.

De meeste fabrikanten doen hun uiterste best om correct te bepalen hoe ver je kan rijden met een volledig geladen batterij. Maar weet dat dit afhangt van verschillende factoren:

  • van jezelf: jouw gewicht, rijstijl en het ondersteuningsniveau dat je kiest
  • van de batterij: uiteraard speelt de energie-inhoud een rol (400 of 500 Wh), maar ook de intensiteit van het gebruik en de leeftijd van de batterij heeft zijn invloed, net als bij je smartphone
  • van de route: de ondergrond waar je op rijdt, de weersomstandigheden (tegenwind of wind mee) en of je over een vlakte rijdt of over een weg met een veranderende hellingsgraad

Je begrijpt dat het dus moeilijk is om hier accurate informatie over te verschaffen. Hoe ver jij dus effectief met je e-bike kan rijden, zal je hoofdzakelijk zelf moeten ondervinden. Gelukkig zijn onze e-bikes eenvoudig terug op te laden zodat je snel weer onderweg bent.

Het bepalen van de juiste framemaat is essentieel bij het aankopen van een nieuwe fiets. Bij het bepalen van de juiste framemaat wordt rekening gehouden met een aantal parameters zoals de lichaamslengte en binnenbeenlengte. Ook de gewenste positie op de fiets, sportief of meer comfort kan hier een rol in spelen. Via onze tabel met framematen kan u thuis reeds uw passende framemaat achterhalen. Twijfelt u? Maak dan een afspraak met onze Sales Advisor om u uw gewenste fiets uit te proberen.

U kan uw fiets steeds gratis ophalen in onze showroom te Jette tijdens de algemene openingsuren.

Gregoir e-Bikes
Tentoonstellingslaan 317
1090 Jette

Bij Gregoir e-Bikes kan u voorlopig nog niet betalen met Ecocheques.

Uiteraard u kan alle fietsen die we in voorraad hebben proefrijden. Maak hiervoor een persoonlijke afspraak met onze Sales Advisor.

Een offerte blijft standaard 14 dagen geldig. U kan uw offerte bevestigen door contact op te nemen met onze Sales Advisor via e-mail of telefoon.

Vanaf 11 december 2018 moeten alle speed pedelecs – i.e. elektrische fietsen met een trapondersteuning tot 45 km/u – ingeschreven zijn bij de federale overheidsdienst Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) en over een gepaste speed pedelec-nummerplaat (SP-nummerplaat) beschikken.

Zonder officiële inschrijving en SP-nummerplaat mag u met een speed pedelec vanaf 11 december 2018 niet meer op de openbare weg rijden.

Voor de fietsen met een elektrische hulpmotor en speed pedelecs die enkel trapondersteuning bieden, is geen aparte verzekering vereist. Voor alle fietsers blijft het aangeraden om een familiale verzekering te nemen.

Ja, de bestuurder van een speed pedelec is minimaal 16 jaar en in bezit van een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM). Ook het dragen van een goedgekeurde bromfietshelm (norm ECE 22.05) of een goedgekeurde speed pedelec-helm (norm NTA 8776:2016) is verplicht.

Op de openbare weg volgt een speed pedelec de regels van een bromfiets klasse B. Er kunnen ook specifieke verkeersborden voor speed pedelecs voorkomen. Deze hebben de beeltenis van een bromfiets vergezeld van de letter ‘P’.

De meeste accu’s hebben in comfortstand een bereik van ca. 100 km. Hiervoor moet je ongeveer 3 uur rekenen om de accu van 0 naar 100% op te laden.

Het kost maar een paar eurocent om de accu volledig op te laden.

GREGOIR E-Bikes.

Tentoonstellingslaan 317
1090 Jette 

Telefoon: +32 476 86 73 26
E-mail: bikes@gregoir.net.bmw.be